Red Bull šel při nárazových testech do rizika, o kterém soupeři ani nesnili

test | foto: Mercedes AMG F1 Team

Red Bull s novým vozem RB12 zvládl nárazové testy na poslední chvíli - podařilo se mu to až ve středu. Podle šéfa Christiana Hornera přitom šli do takového rizika, o kterém se jejich konkurentům ani ve snu nezdálo.

Rakouský tým prošel všemi povinnými testy Mezinárodní automobilové federace před sezónou 2016 během pouhých tří dnů. Kvůli loňskému pozdnímu rozhodnutí ohledně motorového partnera příprava nového auta nabrala skluz, nakonec však tým pod velkým tlakem vše zvládl za pět minut dvanáct.

Poslední nárazový test dokončil teprve včera, kdy představil nové zbarvení, jak prozradil jeho šéf Christian Horner: "Potlačili jsme to až do posledního okamžiku." Zatímco většina soupeřů má homologaci nového šasi již dávno za sebou a vozy, Red Bull to jako poslední stihl až 5 dní před začátkem prvních předsezónních testů, zatímco nováček Haas to například zvládl již 8. ledna či Manor 15. ledna.

Christian Horner už s úsměvem přiznává, že nárazovými testy prošli na poslední chvíli | foto: Red Bull Content Pool

"Před pondělkem jsme nedělali žádné nárazové testy, ale všemi jsme prošli během tří dnů, tím posledním před hodinou. Podstupujeme riziko, o kterém se ostatním týmům ani nesní - odložit nárazový test až na poslední týden před testováním. Ale to je způsob, jakým to my válíme. Tohle je v naší DNA," uvedl během včerejší prezentace Horner, kterému se tak notně ulevilo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy