Ricciardo: Nebudeme panikařit, pokud nás na počátku roku Toro Rosso porazí

Carlos Sainz v Monze před Danielem Ricciardem - vstoupí Toro Rosso lépe i do sezóny 2016? | foto: Red Bull Content Pool

Podle jezdce Red Bullu Daniela Ricciarda to nebude žádná katastrofa, pokud je na počátku sezóny porazí jejich dceřiná stáj Toro Rosso.

Zatímco mateřský Red Bull zůstává u motorů Renault, Toro Rosso před letošní sezónou přešlo k Ferrari, které mu ale bude poskytovat pouze loňskou (byť tu poslední) specifikaci. I to by mu nicméně na počátku sezóny mělo poskytnout výkonnostní výhodu.

Ricciarda by proto nepřekvapilo, kdyby je stáj z Faenzy z kraje sezóny porazila: "Myslím, že začneme s velmi malým zlepšením oproti loňskému roku. Toro Rosso podle mě bude v několika úvodních závodech ve srovnání s námi konkurenceschopné."

Daniel Ricciardo poskytuje rozhovor po odhlalení nového zbarvení Red Bullu | foto: Red Bull Content Pool

"Není nemožné, aby se dostali před nás. Ale myslím si, že jak bude sezóna postupovat, budeme mít větší prostor pro vývoj a zlepšení. A jsme samozřejmě větším týmem. Pokud nyní začneme před nimi, pak se domnívám, že půjde o skutečně dobré znamení. Ale moc mě to neodradí, pokud se v Melbourne objeví před námi," tvrdí Ricciardo.

Vůbec tedy nepočítá s tím, že by se Toro Rosso před nimi pohybovalo i ke konci sezóny, protože spoléhá na rozsáhlejší zdroje svého týmu. Podle něj je po loňském zklamání dobré, že před začátkem roku nemají přehnaná očekávání.

"Spíše, než abychom byli vzrušeni kvůli ničemu, nebo potenciálně kvůli ničemu, to bude bonusem, když vyrazíme v Melbourne a vše bude mnohem lepší, než jsme čekali. Pokud bychom tam vyjeli a Christian [Horner] a všichni by říkali, jak je pohonná jednotka, aerodynamika a všechno skvělé, ale přitom by to nefungovalo, bylo by to demoralizující," pokračuje australský pilot.

Pózování | foto: Red Bull Content Pool

Šéf týmu Christian Horner během včerejšího představení hovořil o bídném startu, ale rychlém pokroku během sezóny, čímž své jezdce potěšil. "Samozřejmě mu věřím, když to říká. A je to realistické, že budeme potřebovat trochu času na velké pokroky oproti loňskému roku," souhlasí Ricciardo.

"Ale já si na to loni zvykl a tak nějak... nebyl jsem s tím spokojený, ale více jsem situaci chápal. Stále sleduji také své dlouhodobé cíle, a k tomu stále patří stát se mistrem světa. Stále se snažím udržet v dobré kondici na dráze i mimo ní. A stále mám hodně motivace," dodává pilot Red Bullu.

 

Fotografie z včerejšího představení Red Bullu najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy