Pokroky Renaultu s motorem jsou "velmi, velmi dobré"

Umístění pohonné jednotky Renault v monopostu F1 | foto: Renault Sport F1

Generální ředitel Renaultu Sport, Cyril Abiteboul, si pochvaluje pokroky, které se jim daří dosahovat s pohonnou jednotkou.

Po třech vítězstvích Red Bull v roce 2014 udělal Renault v následující sezóně krok zpět v oblasti spolehlivosti i výkonnosti svého motoru a výraznějšího úspěchu se nedočkal. Po převzetí Lotusu i rozpočtu nyní tvrdí, že se mu daří ve vývoji letošní pohonné jednotky, která u rakouského týmu ponese jméno TAG Heuer.

Svých jedenáct z dvanácti žetonů, které měl loni k dispozici, využil až v posledních závodech, navíc znatelné zrychlení na dráze nepřinesli. Podle Abiteboula ale tehdejší novinky byly důležité, protože se mohli zaměřit na ty správné oblasti.

"Víme, na čem musíme pracovat. Už tehdy šlo o stejnou oblast, kterou ohromně změníme během tohoto roku. Nejde o úplně ten stejný koncept, ale o přibližně stejné místo motoru," uvádí šéf Renaultu.

Renault věří, že v průběhu sezóny náskok Mercedesu a Ferrari stáhne, její začátek ale bude náročný | foto: Renault Sport F1

Na otázku k pokrokům před začátkem letošních testů Abiteboul dále odpovídá: "Jde to dobře. Máme ve vývoji dobré věci. Nějaký čas to potrvá, než je implementujeme a uvidíme je na dráze, máme teď ale velmi, velmi dobré věci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy