Manor nastartoval nový motor, Mercedes k tomu ukázal i nové výfuky + AUDIO

Koncovky výfuku nového Mercedesu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Manor a Mercedes zveřejnily zvuk nových pohonných jednotek. Německá stáj k tomu také zveřejnila obrázek nového řešení výfuků podle platných pravidel pro sezónu 2016.

Manor se v názvu již zcela oprostil od názvu Marussia a přechází z motorů Ferrari na motory Mercedes. Po dvou letech bude také konečně závodit s novým vozem, který odhalí již příští týden v Jerezu. Včera večer na Twitteru zveřejnil nahrávku z prvního nastartování.

Totéž učinil také jeho nový dodavatel - Mercedes. Ten kromě videa přidal také záběry nového řešení výfuků podle pravidel pro rok 2016. Letos totiž musí být vyvedeno oddělené potrubí z obtokových ventilů. Na obrázku je jsou patrné v podobě dvou menších výfuků pod tím hlavním z turbíny.

Hlavním účelem této změny bylo zvýšení hlučnosti nových pohonných jednotek. Podle technického ředitele Williamsu, který své nové auto nastartoval už 1. února, Pata Symondse to funguje: "Z pohledu toho, co budete vnímat, u zavřeného obtokového ventilu to bude o 14 % hlučnější. S otevřeným obtokovým ventilem to bude už o 20 - 25 % hlučnější, což je celkem významné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy