Jordá si nenechala líbit Sørensenův útok, soupeři ale mají jiný názor

Carmen Jordá hodlá tvrdě hájit svou pověst | foto: Lotus F1 Team

Je to prakticky identická situace, jako když se do španělské testpilotky opřela ikona světové rallye a prezidentka FIA Women & Motor Sport Comission Michèle Moutonová. Carmen Jordá si zkrátka nenechá nic líbit.

Dánský pilot Marco Sørensen prohlásil, že nechápe, jak může Španělka, která byla na simulátoru o 12 vteřin pomalejší, získat angažmá u Renaultu, byť na postu testpilota. Jeho názor víceméně podpořili i někteří další kolegové a nepřímo naznačili, že sedmadvacetiletá rodačka z Alcoy má v týmu spíš marketingovou než závodní roli.

Naši čtenáři však vědí, že si Carmen jen tak něco nenechá líbit a pochopitelně velice záhy na Sørensenovu kritiku zareagovala. "Že jsem byla o 12 vteřin pomalejší? Smála jsem se tomu ještě 12 hodin," uvedla Španělka na svém twitterovém účtu. "Upřímně řečeno vůbec nemám tušení, o koho jde. V Enstone jsem ho ještě nikdy neviděla a pokud vím, loni nebyl součástí našeho týmu. Poradila bych mu, aby se věnoval vlastní kariéře. Není vůbec férové, že ke zviditelnění vlastních výkonů musí ukazovat na někoho jiného, jak se to stalo v mém případě," obouvá se Carmen do Marca Sørensena.

Co vadí španělské pilotce nejvíc je Dánův odhad v rozdílu času na jedno kolo. Podle jejího názoru zaostávala za Romainem Grosjeanem na simulátoru ne víc než zhruba vteřinu. "To, co říká Sørensen, je nesmysl. Loni jsem na simulátoru měla časy víceméně o vteřinu horší než Grosjean. Pokud tedy chcete věřit jeho tvrzení... pokud by byl o jedenáct vteřin rychlejší než Grosjean, jsem si jistá, že by všechny týmy  na startovním roštu usilovaly s ním uzavřít kontrakt."

Dánský pilot ještě rozvedl své argumenty. "Na simulátoru jsem při vývoji vozu strávil kolem šedesáti dní během dvou let, tedy zhruba stejný čas jako Kevin Magnussen u McLarenu. Proto jsem byl také tolik zklamán, že to všechno skončilo." Richie Stanaway, který s Carmen změřil síly v GP3 vedle významného "LOL" později dodal: "Chtělo by to neskončit každý závod v GP3 na posledním místě, pak si z vás lidi nebudou dělat legraci."

Dá se čekat, že se tato slovní přestřelka ještě nějak bude rozvíjet, každopádně o Carmen se zase hovoří - teď by to jenom chtělo, aby nám předvedla něco víc než dobře naaranžované marketingové snímky. Pokud je skutečně jen o vteřinu pomalejší než Grosjean, určitě by se i o ní nejeden tým dokázal poprat. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy