Nový motor Renaultu by měl být v Austrálii o 50 koní silnější

Pohonná jednotka Renaultu | foto: Renault Sport F1

Renault, který převzal závodní tým Lotus, očekává v průběhu sezóny velký pokrok se svou pohonnou jednotkou. I na jejím počátku by měl podle šéfa vývoje motorů, Rémiho Taffina, mít o 50 koní více.

Tým letos s novým vozem RS16 po odkoupení Lotusu výraznější úspěchy nečeká, hodně však usiluje o zlepšení své pohonné jednotky, která za Ferrari a Mercedesem výrazně zaostává. Podle některých zpráv by RE16 mohla mít na startu nové sezóny v Melbourne o 50 koní více než v poslední velké ceně minulého ročníku.

"Můžete hovořit o číslech, která jsou zveřejňována. Mohl bych říct, že jde víceméně o 50 koní. Jenže jedna věc je najít je a druhá mít je na dráze. Můžu říct pouze to, že si myslím, že se tuto zimu zlepšíme více než naši soupeři, protože náš prostor [pro zlepšení] je větší," komentuje Taffin.

Další velký pokrok očekává v oblasti spolehlivosti: "Tuto zimu jsme dokázali vyřešit mnoho drobných problémů, které se nečekaně objevily v roce 2015. Snažili jsme se je všechny vyřešit, abychom byli naprosto spolehliví."

Renault nečeká, že začne opět brzy vyhrávat | foto: Renault Sport F1

Ztrátu chtějí postupně stahovat a nečeká, že se Renault podaří brzy zvítězit: "Doufáme, že budeme ke konci roku 2017 velmi blízko našim soupeřům, což byl plán loni. Pak chceme získat velmi dobré výsledky v roce 2018."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy