Výroky Helmuta Marka Renault nepřekvapují

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko (vpravo) se šéfem závodního týmu Christianem Hornerem | foto: Red Bull Content Pool

Renault reaguje na výroky odborného poradce Helmuta Marka, který požaduje, aby se francouzský tým soustředil stále především na Red Bull.

"Když se podívám na současný tým Lotus, který nyní bude továrním týmem Renaultu, pak musí vsadit všechno na nás, pokud mají alespoň trochu rozumu. S tímto týmem a těmito jezdci prakticky vůbec nic nedosáhnou," hodnotil před měsícem Marko při roadshow Red Bull v Kitzbühelu.

U pilotů Renaultu k jedné významné změně došlo - Pastora Maldonada nahradili Kevinem Magnussenem, i nadále se však hodlá soustředit především na svůj nový tým. Red Bullu budou poskytovat identickou pohonnou jednotku, šéf vývoje motorů Rémi Taffin ale naznačil, že v případě vylepšení si rakouský tým možná bude muset občas počkat.

A Markovy komentáře jej nechávají zcela klidným: "Pokud bych byl dr. Markem, říkal bych úplně to stejné, protože má svůj vlastní tým a chce pro něj to nejlepší. Vlastně by mě překvapilo, kdyby prohlašoval něco jiného."

Renault by po převzetí Lotusu chtěl Red Bull porážet | foto: Renault Sport F1

Red Bull podle Taffina nemusí mít obavy - jakmile dojde k očekávanému zlepšení motoru, bude mít znovu konkurenceschopný balík, protože "víme, že dokážou postavit dobré auto."

Také by si přál, aby jeho Renault mohl s rakouským týmem bojovat - a nakonec jej i porážet: "Půjde o dobrou bitvu. Byl bych spokojený, kdybychom mohli s Red Bullem bojovat s tím, že my samozřejmě vyhrajeme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy