Petrov: Renault by mohl mít na titul už v roce 2017

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Vitalij Petrov, bývalý pilot Renaultu, je z návratu týmu nadšený a věří, že ve světovém šampionátu by se Renault mohl dobře umístit už v roce 2017.

Tým francouzského výrobce Renaultu se v příští sezóně vrací na startovní rošt. Není divu, že tým s takovou historií jako Renault má spoustu příznivců, zdá se, že z jeho návratu je spousta lidí nadšená. Výjimkou není ani Vitalij Petrov, který za Renault závodil. Rus po své kariéře v GP2 začal v roce 2010 závodit za Renault ve Formuli 1, a i když už delší dobu není součástí týmu, stále mu věří.

Petrov závodil i za Caterham | foto: Caterham F1 Team

"Když jsem přišel do Renaultu, byl to skvělý tým - s velkou historií. A jsem šťastný, že se Renault vrací zpět. Myslím si, že pro Francii, pro všechny fanoušky Formule 1, piloty a pro každého je velmi důležité, že Renault je teď zpět," sdělil pro Motorsport.com Petrov.

"Má skvělou historii, dvakrát vyhrál světový šampionát a myslím si, že jich chce vyhrát mnohem více. Je jasné, že pro Renault bude těžké být příští sezónu v první pětce, ale myslím si, že za dva, tři roky může bojovat o titul v šampionátu - a to možná už v roce 2017," zakončil nadějně Petrov.

Fotogalerii z představení nového Renaultu najdete zde:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy