Renault o novém motoru: Zatím největší pokrok

Motor Renaultu | foto: Renault Sport F1

Nová pohonná jednotka Renaultu představuje podle generálního ředitele Cyrila Abiteboula největší pokrok, který jeho tým od zavedení turbomotorů v roce 2014 dosáhl.

Renault byl loni pomalý v čerpání vývojových žetonů, novější verzi své pohonné jednotky představil až v samotném závěru sezóny. Nyní ale cítí, že během zimy dosáhl velkého pokroku.

"Pro nás to nebude nic malého. Otázkou je, jak si povede ve srovnání se zbytkem. To se týká toho, co udělali Mercedes, Ferrari a Honda. Pro nás jde ale o velký krok. O ten největší od zavedení nových pravidel," komentoval včera Abiteboul očekávaný pokrok z hlediska motoru, u kterého uvádí výkon kolem 875 koní.

Další zlepšení se očekávají v průběhu sezóny: "Pohonná jednotka, kterou použijeme v Melbourne, je pokračováním práce, kterou jsme začali minulý rok, a některé přídavné věci posunují koncepty dle," uvádí Taffin, který byl jmenován technickým ředitelem pro motory ve Viry.

Renault podle Rémiho Taffina pracoval zejména na spalovací komoře a na turbodmychadlu | foto: Renault Sport F1

"Máme také další oblasti, na kterých pracujeme, takže se během sezóny dočkáme dalších zlepšení. Ale to, co uvidíme v Melbourne, už bude samo sebou velkým krokem proti tomu, kde jsme končili v roce 2015. Rok 2016 ale musíme vnímat jako pokládání základů pro rok 2017, kdy očekáváme vyspělost partnerství," pokračuje Taffin.

"Pokud se podíváme na rok 2015, tak jsme ke konci roku s D-specifikací pohonné jednotky představili některé nové koncepty. I když jsme nevyužili všechny koncepty, které jsme do té doby vyvinuli, test na dráze v Brazílii nám poskytl velmi užitečné informace. Pracovali jsme obzvlášť na spalovací komoře a turbu, abychom zvýšili výkonnost, aniž bychom obětovali spolehlivost," dodává šéf motorového oddělení Renaultu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy