Toro Rosso se přechod na motory Ferrari prodražuje

Toro Rosso bude muset letos vydat více peněz | foto: Pirelli

Ve Faenze museli zvýšit svoje personální stavy kvůli tomu, že není jasné, které převodovky bude italský tým v roce 2016 využívat, a také kvůli tomu, že po změně pohonných agregátů už nemohou tak těsně spolupracovat s Red Bullem v některých oblastech, což je stojí nemalou sumu peněz.

Toro Rosso muselo v důsledku rozchodu s Renaultem, svým dosavadním dodavatelem pohonných agregátů, navýšit personální stavy v továrně ve Faenze. Týmový šéf, Franz Tost, pro 'Autosprint' řekl, že juniorský tým Red Bullu musí do března operovat ve svém týmovém sídle a v aerodynamickém tunelu Red Bullu v Milton Keynes se 480 místo s 380 zaměstnanci, aby auto pro sezonu 2016 stihli řádně připravit.

"Jsem optimistický," řekl Franz Tost ohledně budoucích plánů. Rakušan by si sice přál více času, ale díky pozdějšímu začátku zimních testů než v roce 2015 a zkušenému technickému personálu je optimistický. Trnem v oku mu ale je fakt, že jeho tým bude spoléhat na jiné pohonné jednotky než sesterský tým. Přitom před lety při přechodu na motory Renault bylo argumentováno synergií, která vznikne, když budou obě stáje používat stejné agregáty. 

Hoši, mít jiný motor než Red Bull není žádná sranda | foto: Red Bull Content Pool

"V oblasti hydrauliky jsme spolupracovali, teď si musíme dělat všechno sami." Tost by z dlouhodobého hlediska rád viděl ve svých vozech stejné pohonné jednotky, jaké budou i v Red Bullech. "Vydáváme na to hodně peněz, s větší spoluprácí bychom mohli více uspořit," říká Tost.

Toro Rosso si také staví svoje vlastní převodovky. Logická volba byl jejich odběr od Ferrari, avšak jejich komponenty se už nacházely ve stádiu vývoje, když se podepsala smlouva s Ferrari. Jestli ale budou tyto převodovky opravdu nasazeny, to je zatím ve hvězdách. "Pokud budou převodovky Ferrari spolehlivější, prospěšnější a výhodnější, tak je nasadíme," zakončil Tost. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy