Jak probíhal 1. den testu mokrých pneumatik? Kdo a na jaké konfiguraci okruhu?

Kimi Räikkönen při testu mokrých pneumatik v Paul Ricard | foto: Scuderia Ferrari

Pirelli v pondělí a v úterý pořádá test mokrých pneumatik ve Francii, kam dorazily tři týmy Formule 1. Jak zajistil italský výrobce dostatečné mokro a na jaké konfiguraci dráhy se jezdí? Jakých časů dnes dosáhla trojice jezdců? Vandoorne musel program Pirelli přerušit kvůl poruše pohonné jednotky Hondy.

K testování pouze mokrých směsí pneumatik se sjely týmy Ferrari, McLaren a Red Bull. V pondělí se za volant usedne Räikkönen a Ricciardo, které zítra vystřídá Vettel s Kvjatem, zatímco Vandoorne si bude užívat oba dva dny.

Pirelli pro test využívá umělé zavlažování, které je k dispozici na části okruhu - není tedy třeba na trať vysílat traktory s cisternami a čekat, až jím projedou, jak tomu bylo minulý rok v Jerezu.

Při testu je třeba dávat pozor také na odstupy mezi vozy, aby italský výrobce získal relevantní data. Žádné jízdy v závěsu ani předjíždění proto nehrozí: "Používáme 3,5 kilometru dlouhé kolo, každý tým absolvuje výjezdy po 10 kolech. Auta jezdí 10 sekund od sebe, aby se zachovaly konzistentní podmínky," sděluje Pirelli.

Týmy si během tohoto testu nemůžou zkoušet žádné nové díly a program jim určuje výlučně Pirelli. Na vozech se objevují nová loga - u McLarenu vpředu vidíme Chandon, který jej začíná sponzorovat, u Red Bullu se na bočnicích projevil přechod od Infiniti k TAG Heuer.

Krátce po 15 hodině musel kvůli poruše motoru Honda zastavit Vandoorne a testování bylo přerušeno. Nejrychlejší čas prvního dne testů zajel Ricciardo 1:08,713 min (99 kol), 2. skončil Vandoorne 1:09,131 (87 kol) a 3. Räikkönen 1:09,637 (99 kol).

 

Fotografie z pondělního testování:

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB11 | foto: Red Bull Racing

Stoffel Vandoorne s loňským McLarenem MP4-30 a s novým logem Chandonu v přední části vozu | foto: McLaren

Soustředění Belgičana před odpoledním výjezdem | foto: McLaren

Další fotografie ve vysokém rozlišení:

<

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy