Merhi ještě stále doufá, že pro něj F1 nekončí

Roberto Merhi zatím musí na F1 zapomenout | foto: Manor Racing

Španělský debutant, který loni strávil necelou sezónu v nejpomalejším týmu startovního pole byl považován za jednoho z nejpravděpodobnějších "odpadlíků" ze sestavy pilotů F1. I proto, že o Manor s motory Mercedes se zvedl poměrně slušný zájem.

Španělský deník El Confidencial uvádí, že čtyřiadvacetiletý pilot se bez jakýchkoli úlev připravuje na sezónu 2016, i když byl v závěru loňské sezóny nahrazen lépe finančně zajištěným Američanem Alexanderem Rossim. Merhi se s F1 dočasně rozloučil v posledním závodě sezóny v Abú Zabí devatenáctým místem. 

"Hodně plavu, běhám a jezdím na kole. V únoru mě čekají nějaké závody na motokárách," zveřejnil Merhi své nejbližší plány. Je ale téměř jisté, že únorové testy v Barceloně se ho týkat nebudou. Ale jak praví nejednou citovaný výrok, zázraky se někdy dějí, také proto se rodák z Castellón de la Plana nechce smířit s myšlenkou, že by se pro něj F1 definitivně uzavřela. 

Na přímou otázku, zda se domnívá, že se ještě letos ve Formuli 1 objeví, Merhi odpověděl: "Zdaleka to není uzavřená záležitost. Rozhodně ne. Existuje pár možností, které s mým manažerem sledujeme, ale zatím nejde o nic konkrétního." Dodejme, že o španělského pilota pečuje někdejší pilot F1 a rovněž účastník amerických formulí Mark Blundell.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy