Marciello ukončil spolupráci s oběma týmy, pro něž testoval

Raffaele Marciello se loučí s F1. Zda definitivně nebo dočasně ukáže čas | foto: Sauber Motorsport AG

V některých případech nadějně našlápnutá cesta směřující přes post testpilota v některém týmu F1 může skončit ve slepé uličce. A je v tu chvíli lhostejné, jestli sedíte ve Ferrari nebo v Manoru.

Jedenadvacetiletý Raffaele Marciello, který vlastní švýcarský a italský pas, patřil mezi nejprominentnější postavy jezdecké akademie Ferrari. Dostalo se mu příležitosti otestovat nejen vozy se vzpínajícím se koníkem, ale také zaujmout post třetího pilota u týmu Sauber, který využíval v sezóně 2015 italskou pohonnou jednotku. Raffaele se tak svezl v pátečním tréninku v Malajsii, Španělsku, Velké Británii a USA. 

Marciello závodil loni v sérii GP2 za italský tým Trident, se 110 body se dělil s Britem Alexem Lynnem a Francouzem Pierrem Gaslym o 6. až 8. místo v celkové klasifikaci. Na rozdíl od minulé sezóny, kdy vyhrál ve Spa, byl tentokrát nejlépe třikrát druhý. 

Nyní bylo oznámeno, že šéf Ferrari Maurizio Arrivabene kontrakt s Marciellem na rok 2016 neprodloužil. Sám pilot k tomu říká: "Nikdy jsem s ním neměl zvlášť příznivý vztah. On si nemyslí, že jsem pro Ferrari vhodný, takže to skončilo. Každého prostě nelze uspokojit." Současně bylo oznámeno, že Marciello nebude pokračovat ani u týmu Sauber.

V příštím roce bude hlavním Marciellovým zájmem opět GP2, kde ale bude hájit barvy Russian Teamu, jehož piloti Mitch Evans a Arťom Markelov obsadili loni páté resp. třinácté místo v konečném hodnocení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy