McLaren obětoval vánoce, aby stíhal stavbu nového auta

Technologické centrum McLarenu v britském Wokingu | foto: McLaren

McLaren prozradil, že se jeho zaměstnanci museli vzdát části vánočních svátků, aby stihli připravit svůj nový monopost pro první předsezónní test v Barceloně. Díky velkému úsilí více než stovky pracovníků vše opět probíhá podle plánu.

Letošní auto MP4-31 představí 21. února, den před začátkem předsezónního testování. Kvůli pozdním přesunům termínů testů i prvního závodu to však nebylo jednoduché.

"Celý náš výrobní program na to nebyl připravený. Takže jsme věděli, že budeme muset řešit problém. Z pohledu naší konstrukční a inženýrské kapacity jde o poměrně přímočaré přeplánování - na práci je méně času, proto všichni musí pracovat o něco usilovněji," popisuje provozní ředitel Simon Roberts pro motorsport.com.

"Ale v plán výroby je ohrožen - je třeba projít všemi bezpečnostními testy FIA a být připraven na první test, který byl posunut dopředu. V takové situaci zkrátka nelze jen přeplánovat, musíte něco udělat odlišně," pokračuje Roberts.

Jediným řešením podle něj bylo pracovat během vánočních svátků: "Zjednodušeně jsme zpět do práce nasadili osm směn během období pěti dnů - fantastický výkon. Celkově se do toho zapojilo 110 lidí a my jsme se o vánoční pracovníky postarali s konkurenční nabídkou.

Nový vůz MP4-31 představí McLaren 21. února v Barceloně | foto: McLaren

"Opravdu jsme měli dobrou odezvu a zdálo se, že si to lidé také užili. Bylo to trochu zvláštní, nemít celou dobu volno, ale v továrně vládl dobrý duch. Všichni věděli, proč to dělají, a opravdu se podařilo všechno vyřídit. Nejvíce potěšující bylo to, že jsme do nového roku nastoupili zpět podle plánu - a vypadalo to, jako bychom program postupně stáhli. Šlo o neuvěřitelný výkon," pochvaluje si provozní ředitel McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy