Red Bull je v přípravách napřed, z Renaultu přicházejí velmi pozitivní zprávy

Přípravy nového vozu Red Bullu předčí plán | foto: Pirelli

Přestože se u Red Bullu rozhodlo pozdě, s jakými pohonnými jednotkami budou v roce 2016 nastupovat, tak jsou v přípravách nového vozu RB12 podle svého manažera Jonathana Wheatleyho napřed.

Rakouský tým v závěru loňské sezóny připravoval tři verze vozu pro různé pohonné jednotky, když hledal jejího dodavatele. Nakonec zůstává u Renaultu, jehož produkty si bude přejmenovávat dle svého sponzora na TAG Heuer.

Stavba nového vozu jde Red Bullu velmi dobře a první předsezónní test by měli podle Wheatleyho "v pohodě" stihnout: "Je to výzva, ale myslím si, že pokud se s tím nějaký tým dokáže vyrovnat, pak jsme to my. Kluci odvádějí v továrně báječnou práci - úžasnou práci odvedli během vánoc. Všechno je v podstatě pod kontrolou. Víme, co a kdy budeme dostávat."

"Jsme velmi šťastní v tom, že jsme skončili u pohonné jednotky, kterou velmi dobře známe, z tohoto pohledu tedy bylo vnitřní uspořádání relativně jednoduché. Nedávno jsem si byl sednout s hlavním konstruktérem a věci jsou hodně napřed," pokračuje manažer Red Bullu.

Z vývoje pohonných jednotek Renault přicházejí dobré zprávy | foto: Renault Sport F1

Podle něj je pro tým povzbuzením také poslední vývoj u Renaultu, který posílil uznávaný odborník na motory - Mario Illien se svou společností Ilmor Engineering.

"Momentálně z Francie přicházejí velmi dobré zprávy. Nebude to mimořádné, ale dosáhli určitých zisků, což je velmi pozitivní. Takhle na tom podle mě momentálně jsme. Budeme na stejné úrovni, jako ostatní pohonné jednotky v roce 2016? Myslím, že to je zřejmě nepravděpodobné. Potřebujeme se ale jen dostat blíže," dodává Wheatley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy