Force India: Naší hlavní překážkou může být rozpočet

Sehnat další sponzory, to je náš hlavní cíl, říká Szafnauer | foto: Sahara Force India

Pátá příčka byla nejlepším výsledkem v historii týmu Force India. Jak jsme už několikrát uvedli, největší zásluha je přisuzována povedené B specifikaci posledního vozu. Teď však musí tým bojovat o udržení této pozice.

Provozní ředitel Otmar Szafnauer je přesvědčen, že tým má potenciál posunout se ještě blíže nejlepším týmům ve startovním roštu. Dle jeho vyjádření už u Force India už provedli analýzu, zda je v silách týmu porazit i Red Bull a Williams; nyní tedy bude hlavním cílem získat další finanční prostředky.

"Abychom se posunuli na ještě vyšší úroveň, musíme uvažovat o navýšení příjmů, které budou vynaloženy na další rozvoj techniky. Je to jednoduchá rovnice, musíme ještě vylepšit naši práci a přilákat další sponzory, je nezbytné navýšit nadstandardní příjmy. Máme k dispozici nějakou sumu na vlastní závody, zaplacení mezd zaměstnancům a další povinné výdaje. A pak je tu právě ona nadstavba, nutná jako investice ke zvýšení výkonu vozu," vysvětluje Szafnauer.

Na otázku, zda je takový cíl proveditelný s týmem v jeho současném stavu nebo zda bude potřeba zásadně změnit jeho strukturu, aby se vozy Force India posunuly ještě výš ve startovním poli, Szafnauer odpověděl: "Myslím, že to můžeme zvládnout. Pořád ještě máme s čím přijít."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy