Palmer je připraven prokázat svůj skutečný potenciál

Jolyon Palmer je dalším z nositelů rodinné tradice v F1 | foto: Sahara Force India

Po angažmá čtyřiadvacetiletého Brita do stále Lotus, čekající na převzetí ze strany Renaultu, se ozvaly tři názorové proudy. Jeden tvrdil, že po dokončení transakce bude Palmer stejně "odejit", druhý, že mu místo v týmu zajistily peníze, ale nijak nepřekvapí.

Třetí verzi se snaží podporovat sám Jolyon, mimochodem další ze synů někdejších pilotů F1; jeho otec Jonathan Palmer strávil v F1 šest sezón v barvách týmů RAM, Zakspeed a Tyrrell. K tomu můžeme připočítat ještě epizodní start na třetím Williamsu v Grand Prix Evropy 1983.

Palmer se už v loňské sezóně prakticky pravidelně objevoval v prvním volném tréninku, kdy mu musel ustoupit Romain Grosjean, což byl důsledek značných sponzorských příspěvků z Jolyonovy strany. Takové praktiky nebyly v F1 nikdy příliš vítány, "zbohatlíci s naditou kapsou" neměli nikdy dobrý kredit. Palmer však bude ve své anabázi v F1 pokračovat po boku Pastora Maldonada i v letošním roce, už jako tovární pilot staronově vzniklého Renaultu.

A necítí se vůbec nováčkovsky, k čemuž ho mohou jisté zkušenosti z loňské sezóny do jisté míry opravňovat. Na otázky, zda má cit pro nastavení vozu a má svůj vlastní jezdecky styl, který mu může umožnit zdolat Maldonada Palmer odvětil: "Ano, mám dojem, že tu jsou určité rozdíly. Dnešní vozy se všemi záznamy točivého momentu a brzdovými mapami jsou přímo šité na míru konkrétnímu pilotovi. Já jezdím docela jinak než Romain, takže pro mě bylo celkem těžké během nějakých 90 minut nasednout do jeho auta a něco na něm vyzkoušet nebo doladit. Poté, co jsem byl potvrzen jako pilot, se samozřejmě leccos změnilo, dosáhl jsem určitého pokroku, cítím se jistý a věřím, že se mi povede dosáhnout dobrých výsledků."

Palmer přiznává, že jeho hlavním cílem je se zviditelnit. Na co se tedy těší v nadcházejícím ročníku nejvíc? "Na Melbourne! Až tam zhasnou světla na startu, toho se nemohu dočkat. Trať je úžasná, bylo příjemné tam strávit minulý rok, ale teď tam pojedu jako závodník a absolvuji svou vůbec první Grand Prix. Prostě se těším, až vyrazím na trať a svedu nějaký souboj kolo na kolo," přeje si Jolyon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy