Maldonado: Renault se poučil, přechod na jeho motory bude méně problematický

Pastor Maldonado s Lotusem E22 poháněným Renaultem | foto: Lotus F1 Team

Tým Lotus, který byl odkoupen Renaultem, se po roční epizodě s Mercedesem vrací na pohonné jednotky z Viry. Přechod ale na ně ale tentokrát bude podle Pastora Maldonada méně problematický.

V sezóně 2014 se Lotus s Renaultem trápil, proto minulý rok přešel na motory Mercedes. V šampionátu získal téměř osmkrát více bodů a posunul se mezi konstruktéry z osmé na šestou pozici, byť byl chvíli dokonce i pátý před Force Indií.

Nyní se z něj stal tovární tým Renaultu a Pastor Maldonado věří, že návrat k jeho pohonným jednotkám bude méně problematický: "Mám s nimi zkušenost z minulosti, takže to pro mě bude velmi zajímavé přistoupit k nové sezóně s Renaultem. Samozřejmě, že to nebude moc lehké, takže budeme muset úspěch budovat."

"Renault má nicméně všechna zařízení na to, aby to provedl tím nejlepším způsobem. S motorem Renault máme z minula zkušenosti, i když nefungoval řádně. Víme ale proč, máme více zkušeností a víme, v čem problémy spočívali. Proto bude přístup k nov sezóně s Renaultem jednodušší, než tomu bylo dříve," soudí pro Autosport venezuelský jezdec, jehož kariéru sponzoruje domácí státní ropná společnost PDVSA.

Pastor Maldonado letos očekává s Renaultem méně problémů | foto: circuitoftheamericas.com

Lotus se sice těšil ze spolupráce s Mercedesem, kvůli financím ale nemohl vyvíjet vůz. Nebýt tohoto omezení, mohl toho dosáhnout mnohem více: "Finanční stránka nebyla taková, jak se plánovalo. Ale nakonec sezóny, když jste nás viděli závodit na bodech, aniž bychom sáhli na auto, tak si myslím, že jsme na trati i v továrně odváděli dobrou práci," říká Maldonado.

"Bylo to během sezóny těžké udržovat rychlost a výkonnost bez jakýchkoliv nových dílů. Návrh byl vždy připraven, ale nebyli jsme vždy připraveni díly vyrobit. Viděli jste, jak týmy jako Force India startovali za námi, ale pak se jasně posouvali kupředu a předváděli mnohem lepší výkonnost než naše auto," dodává pilot Renaultu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy