Vyrazí Mick Schumacher v otcových závodních šlépějích?

Kde nakonec zakotví syn ze slavné závodnické rodiny? | foto: ADAC Motorsport

Potomci slavných to rozhodně mají o něco těžší, stačí si připomenout osudy Damona Hilla, Jacquese Villeneuva jr., Nico Rosberga či čerstvě Maxe Verstappena nebo Carlose Sainze jr. Nyní se do popředí stále častěji dere syn sedminásobného šampiona Michaela Schumachera.

Šestnáctiletý mladík má podle listup Kölner Express namířeno do týmu spojeného s Ferrari. Mick Schumacher v právě skončeném roce startoval v německém seriálu F4, kde hájil barvy holandského týmu Van Amersfoort. Podařilo se mi vyhrát jednu rozjížďku (Motorsport Arena v Oscherlebenu) a celkově skončil na 10. místě. 

Podle zmíněného periodika by ale měl Schumacherův syn navázat jednání ohledně místa v italském týmu Prema Powerteam, odkud se rekrutuje vítěz italské série F4, Estonec Ralf Aron. Jednání s týmem, který založil Angelo Rosin a je považován za juniorku týmu Ferrari, vede Mickova manažerka Sabine Kehm. Rosin se k celé události vyjádřil lakonickým sdělením: "Sejdeme se na začátku ledna."

Ze hry definitivně nevypadl ani Van Amersfoort Racing, jehož zástupci ale volí opatrné prohlášení: "Čekáme na rozhodnutí ze strany manažerky Sabine Kehm." Aby věc nebyla příliš jednoduchá, média nevylučují ani možnost, že do  boje o mladou naději zasáhne i Mickův strýc Ralf Schumacher, který působí u nového HTP Junior Teamu v německém šampionátu ADAC F4 po boku Gerharda Ungara. Bývalý pilot F1 ale podobnou možnost v říjnu loňského roku, kdy se nový tým formoval, vyloučil s odkazem na podepsaný kontrakt svého příbuzného právě s Van Amersfoort Racing.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy