Maldonado: Páteční tréninky Palmerovi moc nepomohly, na závodění je ale připravený

Jolyon Palmer v Abú Zabí | foto: Pirelli

I když páteční tréninky nejsou moc reprezentativní, tak podle Pastora Maldonada je Jolyon Palmer na svůj debut v F1 příští rok připravený a vše zvládne.

Letošní sezónu mladý Palmer u Lotusu strávil na pozici rezervního pilota, přičemž se místo Romaina Grosjeana, který odešel do Haasu, zúčastnil 13 pátečních tréninků. Maldonado si sice není moc jistý tím, nakolik mu tyto tréninky pomohly, na F1 je podle něj ale připravený.

"Je to těžké, protože letos odjezdil většinu pátků, ale vždy na tvrdší směsi a hodně nepogumované trati. To je ten nejhorší okamžik víkendu," vysvětluje Maldonado, proč rezervním pilotům účast v prvních trénincích moc nepomůže, mají-li nastoupit do závodů.

Svého nového týmového kolegu ale chválí: "Je dobrým jezdcem. Je velmi inteligentní a přeji mu to nejlepší. Myslím si, že je připravený. Doufám, že na to se mnou bude tvrdě tlačit, abychom tým dostali do dobré pozice. Rok strávený u Lotusu mu z jedné strany pomůže, protože všechny zná a ví, jak pracujeme."

Jolyon Palmer je podle Pastora Maldonada velmi inteligentní jezdec a rychle si zvykne | foto: Lotus F1 Team

"Samozřejmě, že závodění ve Formuli 1 ještě nezažil, nemá zkušenosti s nastavováním auta, ale to přijde. Pokud jste chytří a odvádíte s kluky svou práci, tak tohle přichází automaticky. Také bude potřebovat čas na to, aby se přizpůsobil závodům," dodává pro Autosport Maldonado.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy