Další vývoj v případu Hoyle, k jeho angažmá se vyjádřila stáj Ferrari

Ferrari dementovalo zprávu o angažování inženýra Hoylea | foto: www.autoroad.cz / Jan Zýka

Kauza inženýra Benjamina Hoyleho, obviněného ze strany Mercedesu z neoprávněného nakládání s daty, vstoupila do dalšího kola. K jeho případnému odchodu k týmu Ferrari se nyní vyslovila i maranellská stáj.

8. prosince zveřejnila tisková agentura Bloomberg žalobu týmu Mercedes vůči inženýrovi Benjaminu Hoyleovi, který údajně neoprávněně získal důvěrná technická data před svým odchodem od týmu a pozdějším nástupem ke konkurenční stáji Ferrari.

Jak ale uvedla specializovaná italská publikace Omnicorse, Ferrari bagatelizovalo zprávy, že by s inkriminovaným inženýrem uzavřelo jakoukoli smlouvu. Podle citace Ferrari byl kontakt mezi týmem v Maranellu a Hoylem pouze velmi neformální s poznámkou, že inženýr patrně jednal i s jinými stájemi. 

Mluvčí Ferrari uvedl, že mezi stájí a Hoylem neexistuje žádný kontrakt a nemá být s italským týmem v blízké budoucnosti nijak spojován. Mercedes zároveň potvrdil podniknuté kroky vůči Hoylovi a vydal oficiální prohlášení. "Žádáme o pochopení, že tuto záležitost nechceme dále komentovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy