Red Bull se předčasně rozchází s Infiniti

Daniil Kvjat v Brazílii | foto: Pirelli

Red Bull po oznámení partnerství s TAG Heuer, podle něhož příští rok pojmenuje své motory dodávané Renaultem, ohlásil rozchod se svým dlouholetým titulárním sponzorem, s Infiniti.

Red Bull se s Renaultem přátelsky dohodl na pokračování dodávek motorů pro rok 2016. Tato smlouva ale již nezahrnuje žádnou marketingovou aktivitu aliance Renault - Nissan, jak jsme již dříve informovali.

S Infiniti zažila rakouská stáj během jejich komerčního partnerství v letech 2011 až 2015 celou řadu úspěchů: tři jezdecké a tři konstruktérské tituly, 35 vítězství ve velkých cenách, 37 vítězství v kvalifikacích a celkem 80 pódiových umístění. Další už ale nepřidají, přestože měli původně smlouvu i na sezónu 2016.

Infiniti odchází, TAG Heuer přichází | foto: Red Bull Content Pool

"Rádi bychom Infiniti moc poděkovali za jejich příspěvek týmu od doby, co se k nám v roce 2011 přidali jako komerční partner. V roce 2013 se stali titulárním sponzorem, kdy se Infiniti těšili většího zviditelnění než kterýkoliv jiný výrobce ve sportu. Rádi bychom jim popřáli vše nejlepší v jejich budoucích plánech," loučí se se svým partnerem šéf týmu Christian Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy