Red Bull vtipně odhaluje svého nového sponzora: TAG Heuer

Logo TAG Heuer | foto: Red Bull Racing

Red Bull dnes na Twitteru představil svého partnera pro příští rok: švýcarskou společnost TAG Heuer.

Red Bull budou příští rok pohánět přeznačené motory Renault, dlouho se ale uvažovalo, jaký název přesně ponesou. I když to Christian Horner odmítl v Abú Zabí prozradit, naznačil: "Ron Dennis z naší nové smlouvy na motory nebude mít radost."

Ne, rakouský tým se tajně za zády Dennise nakonec nedohodl s Hondou, pouze hned využije dlouholetého sponzora McLarenu, společnost TAG Heuer. Na Twitteru dnes závodní stáj Dietricha Mateschitze oznámila: "Švýcarští inženýři příští rok stáhnou ztrátu. TAG Heuer," s dodatečným tagem #DontCrackUnderPressure (Nezlom se pod tlakem).

Jak na toto předčasné oznámení reagoval Renault? Ředitel Cyril Abiteboul se po shlédnutí obrázku švýcarských inženýrů Red Bullu hned škodolibě otázal: "Hledají něco?"

Pokud Red Bull přejmenuje motor Renaultu na TAG, tak McLaren nepřebere pouze sponzora, ale i nápad financovat motor, jako to bylo v případě britského týmu v sezónách 1983 (její závěr) - 1987, kdy ho pohánělo Porsche. Už chápete, proč by mohl být Dennis naštvaný, až spatří světlo světa oficiální prohlášení rakouského týmu?

Ten chce při vývoji pohonné jednotky pro příští rok uplatnit výzkum Maria Illiena, který je mimochodem také Švýcar. Red Bull svým příspěvkem na Twitteru projevil smysl pro humor i ve velmi obtížné situaci při dolaďování smlouvy na motory, kdy Renault při komplikacích v jednání o odkoupení Lotusu stále nevylučuje ani úplný odchod z F1.

Bývalý šéf Cosworthu Mark Gallagher celou záležitost komentuje slovy: "Pokud TAG zasponzoroval přeznačený motor pro Red Bull Racing, projevil tím obrovský přehled a pochopení Formule 1." Rakouský tým nyní může doufat, že příští rok už mu bude motor šlapat jako švýcarské hodinky.

Motory TAG již v 80. letech poháněly McLareny | foto: Jaroslav Vehrle, F1NEWS.cz

Na závěr pouze stručně doplním, že TAG (Techniques d'Avant Garde) a TAG Heuer jsou dvě odlišné společnosti. McLaren v 80. letech používal motory TAG, ti ale v roce 1999 společnost TAG Heuer prodali skupině Louis Vuitton Moet Hennessy (LVHM), které patří i Chandon, jenž bude sponzorovat McLaren od příštího roku. TAG nyní působí zejména v leteckém průmyslu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy