Jaguar Land Rover údajně usiloval o okruh Silverstone, BRDC o ničem neví

Bude Silverstone patřit "velké kočce"? | foto: Sahara Force India

Že má dějiště britské Grand Prix problémy s financemi je známo. Že jim krajan Bernie Ecclestone nijak nehodlá ulehčit také. Není divu, že se spekuluje, co s okruhem vlastně bude a zda se neobjeví movitý kupec, který by jej zbavil existenčních potíží.

Odborný britský list The Financial Times uvedl, že divize Tata požádala o konzultaci společnost Cushman & Wakefield, aby provedla odhad okruhu umístěného v hrabství Northamptonshire. Stalo se tak letos v červenci. Okruh by měl být doplněn o nové ústředí s kapacitou pro tisíc zaměstnanců Jaguar Land Rover - ti jsou v současné době v Coventry, dále bude vybudován nový hotel a návštěvnická centra. Silverstone by se tak stalo de facto centrem společnosti Jaguar Land Rover.

Britský automobilový klub vlastní smlouvu o pronájmu areálu Silverstone, podle Cushman & Wakefield oceněného na 22,7 milionů liber (33,87 milionu dolarů). Jakákoli dohoda bude muset být schválena všemi 850 členy autoklubu, včetně formální nabídky.

Silverstone se v současné době potýká s platebními problémy, na počátku této sezóny se pokusil přimět Ecclestonea, aby mu byl umožněn odklad poplatku za pořádání Grand Prix.

Britský automotoklub (BRDC) reaguje

V odpoledních hodinách zástupci Silverstone prohlásili, že žádnou formální nabídku od společnosti Jaguar Land Rover neobdrželi, ačkoliv o tom informovaly některé renomované deníky (The Financial Times). Britský automotoklub, který vlastní okruh a přilehlé pozemky, však uvedl, že obdržel několik důvěrných kontaktů, které lze považovat za významné.

"Než posoudíme jakoukoli atraktivní nabídku, BRDC musí dostat od členů mandát k jejímu přijetí. Z tohoto hlediska můžeme sdělit, že ze strany Jaguar Land Rover žádná formální nabídka nepřišla," vyjádřil se zástupce BRDC. Ze strany automobilky žádná reakce nepřišla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy