Honda: O své slabině víme, napravíme ji

Jasuhisa Araj si je vědom nedostatků japonských motorů | foto: Honda Racing F1

Šéf japonské automobilky Jasuhisa Araj rozhodně nelituje návratu do F1 navzdory zjevné nepřipravenosti pro současnou éru pohonných jednotek. Podle jeho slov se personál týmu a fanoušci s budou vždy s hrůzou ohlížet na sezónu 2015.

Honda se ploužila od závodu k závodu doprovázena žalostným výkonem a spolehlivostí. Podle Araje nastal nejhorší okamžik vlastně už v Melbourne: "Nebyli jsme dostatečně připraveni, testy neproběhly správně a v takovém stavu jsme nastupovali k prvnímu závodu. V polovině sezóny jsme lokalizovali slabinu motoru, ale během zbývajícího času už se nedala vyřešit. Neměli jsme šanci."

Na otázku, zda tedy Honda začala příliš brzy a neměla se pokusit vstoupit do Formule 1 až letos, Araj důrazně odpověděl: "Ne. Protože naším problémem stále zůstává zkušenost. A tu jinde než na trati nezískáte. Takže jsme vlastně sezónu 2015 využili jako testovací a hodně se přitom naučili."

Araj dále vyvrací názor, že se v době mezi Melbourne a Abú Zabí mnoho nezměnilo a britsko-japonské spřežení dále zůstává v těžké krizi. .Podle něj bylo dosaženo významných kroků. "Pozitivní je, že nás v našem 99. společném závodě nepostihla žádná penalizace. To by se mělo stát normou. Výsledek z Abú Zabí je těžko posuzovat s ohledem na závodní incident a zastávky v boxech, ale byli jsme schopni potvrdit náš růst ve formě dobrých soubojů ve středu startovního pole," tvrdí Araj.

Vývoj s výhledem na rok 2016 bude pokračovat: "Těšíme se na zimní přestávku, kdy se zaměříme na spolehlivost a zlepšení pohonné jednotky. Víme o našich slabých stránkách, takže se zaměříme na Melbourne. Dobrou zprávou je, že nám piloti věří, takže chceme na jubilejní 100. Grand Prix v podání McLaren-Honda být co nejlépe připraveni," přeje si Araj.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy