Nejlepších 10 pilotů sezóny 2015 - Koho vybrali šéfové týmů?

Hromadné foto pilotů v Abú Zabí | foto: Pirelli

Šéfové týmů Formule 1 vybírali v hlasování Autosportu ty nejlepší jezdce letošní sezóny. Jak vypadá anketa dopadla a komu udělili nejvíce bodů?

Nejvíce bodů si od šéfů týmů odnesl mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu, získal o 49 bodů více než druhý Sebastiane Vettel. Nicovi Rosbergovi patří třetí příčka již s větším odstupem. Čtvrté místo získal nováček Max Verstappen po výborné debutu.

Fernando Alonso přes trápení s nekonkurenceschopným vozem McLaren - Honda skončil na šesté příčce, šéfové si jeho umění tedy stále cení. Na deváté místo se po loňském bronzu propadl Daniel Ricciardo, jehož Red Bull také neprožíval nejjednodušší sezónu. Jeho týmový kolega Daniel Kvjat ale zažil vzestup z 10. na 5. pozici.

Piloty za jejich letošní výkony hodnotili tak, jako v závodech (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1), každý tedy sestavil svůj žebříček 10 jezdců. Za šéfy týmů hlasovali Maurizio Arrivabene (Ferrari), John Booth (Manor), Eric Boullier (McLaren), Federico Gastaldi (Lotus), Christian Horner (Red Bull), Moniša Kaltenbornová (Sauber), Vijay Mallya (Force India), Franz Tost (Toro Rosso), Frank Williams (Williams) a Toto Wolff (Mercedes).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy