Dennis označil tým Sauber jako potencionálního zákazníka Hondy

Sauber je s Ferrari spokojen, ale kdo ví, co přinese budoucnost... | foto: Sauber Motorsport AG

Ron Dennis sice rázně odmítl možnost, že by Honda tříštila síly a po nepovedené sezóně vetoval možnost dodávání japonského agregátu stáji Red Bull. Jenže vše se vyvíjí a nakonec i Dennis bude muset přistoupit na nové řešení.

Nepůjde už ale o Red Bull, pro nějž by Honda zaměstnaná problémy u McLarenu podle Dennisových slov nestihla agregát do začátku sezóny 2016 připravit. Jenže je tu duo Todt/Ecclestone a to na Hondu vyvíjí nátlak, aby své aktivity od roku 2017 rozšířila. Šanci tak může dostat švýcarský Sauber, zejména proto, že ho McLaren do budoucna nepovažuje za přímého soupeře a tudíž by v tomto případě žádné veto nehrozilo. Letos ovšem stáj se sídlem v Hinwilu dokázala Wokingské v Poháru konstruktérů o 9 bodů porazit.

Vyhlídku poněkud zchlazuje šéfka týmu Moniša Kaltenbornová. Podle ní existují ohledně pohonných jednotek jen diskuse obecného charakteru týmu v rámci nedávného jednání Komise F1. Připustila však, že volba v delším časovém horizontu je otevřená. "V tomto kontextu jsme probírali i naši situaci ohledně motoru, v současné době máme sice závazky, ale měli byste mít k dispozici zadní vrátka. Toho se týkala i větší veřejná diskuse s těmi dodavateli motorů, kteří by měli poskytnout pohonné jednotky více týmům. Máme dlouhodobý vztah s Ferrari a je to vztah dobrý. Ale nikdo neví, co bude za dva, tři nebo čtyři roky."

V případě možného kontraktu s Hondou dokonce padlo jméno dřívějšího pilota Kamuje Kobajašiho. Účastník 75 Grand Prix už barvy Sauberu hájil v letech 2011 a 2012, naposledy jsme ho na tratích viděli v kokpitu Caterhamu v loňské sezóně. "Taková myšlenka skutečně existovala, ale nebyla to Honda, kdo nás oslovil, nýbrž sám Kamuji. Neřeknu vám, zda to bylo loni nebo rok předtím, ale z rozhovoru to vyplynulo," dodává Kaltenbornová.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy