Williams neudělal v Brazílii nic špatného, Massa je o tom přesvědčen

Massa je přesvědčen, že Williams v Brazílii měl pneumatiky v pořádku | foto: Pirelli

Nejdřív závod ve středu startovního pole zakončený osmým místem, potom diskvalifikace, avizované odvolání, od něhož tým upustil, což podle některých názorů znamená přiznání viny. Massa má na věc ale jiný názor.

Brazilský pilot je skálopevně přesvědčen, že jeho pneumatiky použité v Grand Prix Brazílie byly naprosto legální, přestože oficiální měření FIA tvrdí něco jiného. Tým z Grove měl k dispozici jiná data, která potvrzovala jeho verzi, ale z důvodu vysokých nákladů spojených s odovoláním a s ohledem na časovou náročnost se nakonec rozhodl proti rozhodnutí komisařů neprotestovat. Navíc by případný návrat bodového zisku neřešil nic ani v klasifikaci pilotů, ani v hodnocení Poháru konstruktérů.

"Stoprocentně jsem si jistý, že jsme neudělali nic špatného. Musela být nějaká chyba v měření. Je nemožné, abych měl na pneumatikách o 27 stupňů víc, to bych vůbec neodjel. My jsme žádné problémy s pneumatikami nezaznamenali, takže pokud bylo něco špatně, je nutné to spojovat s měřením FIA nebo s lidmi, kteří ho prováděli," tvrdí Massa. 

Rovněž potvrdil, že tým po delší úvaze zavrhl myšlenku odvolání, protože by šlo o zbytečně drahou záležitost. "V našem postavení v šampionátu se nic nemění, takže jsme se rozhodli to nechat být, ale jsme si naprosto jistí, že jsme se nijak neprovinili. V závodě se vůz choval naprosto přirozeně, jako ve všech ostatních Grand Prix," reagoval Massa na otázku, zda při samotném závodě cítil nějaký rozdíl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy