Bottas si opět brousí zuby na Räikkönena. Tentokrát v celkovém pořadí

Bottas by v Abú Zabí rád zopakoval mexický úspěch | foto: Williams F1 Team

V roce 2014 zažil Valtteri Bottas úspěšnou sezónu korunovanou čtvrtým místem v celkovém hodnocení. O stejnou pozici usiluje i letos, tentokrát v souboji ryze národním a doprovázeném velkou pozornosti médií.

Zajímavé je si všímat, jak oba piloti, které v průběžné klasifikaci od sebe dělí jediný bod, vnímají bitvu o konečné čtvrté místo. Räikkönen s chladným přístupem prohlásil, že se o konečné umístění až tak nestará. Je mu jedno, jestli bude celkově čtvrtý nebo pátý, jeho jediným cílem je vyhrát poslední závod. 

Bottas má na věc názor odlišný: "Myslím, že pro mě i náš tým by bylo skvělé být v závěrečném pořadí před jedním z rychlejších vozů v šampionátu, hodně by nás to potěšilo. Pro mě je ale jedno, jestli je na příčce za mnou Kimi nebo někdo jiný, jako pilot budu bojovat především o svou pozici. Budu se snažit dosáhnout co nejlepšího výsledku, abychom se v šampionátu dostali co nejvýše," svěřil se šestadvacetiletý Fin s tím, že si je vědom síly Ferrari v posledních závodech, ale rád by zopakoval umístění na stupních vítězů z letošní Kanady a Mexika.

"Abú Zabí je pro nás vcelku dobrou tratí, ale Ferrari byl v posledních závodech velmi rychlý, takže bude třeba vynaložit veškeré síly, abychom je mohli ohrozit," dodává Bottas. V současné době má Valtteri na kontě 136 bodů, Räikkönen je o jediný bod zpět.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy