Briatore: Mercedes je favoritem na titul i příští rok, stále má velký náskok

Mercedes je podle Briatoreho favoritem na titul i příští rok | foto: Daimler AG

Náskok Mercedesu ve Formuli 1 je podle Flavia Briatoreho stále příliš velký, proto pochybuje, že jej někdo příští rok dokáže porazit.

Bývalý šéf závodního týmu Renault očekává, že se toho příští rok na čele moc nezmění: "Myslím si, že náskok Mercedesu je stále velký. V podstatě jsou pořád favority. Také mají Hamiltona, který je teď velmi silný. Stal se velmi spolehlivým a nenechá si nic ujít. Ale budeme si muset počkat na první závod."

O Ferrari, které před sezónou opustil jeho svěřenec Fernando Alonso, říká: "Myslím, že byli překvapením sezóny a jediným týmem, který se skutečně zlepšil. Vettel také odvedl super práci, motivoval tým a v závodech byl vždy konzistentní a rychlý."

Fernando Alonso Ferrari opustil, u McLarenu ale zatím prožívá další zklamání | foto: F1NEWS.cz

Španěl si u McLarenu, který obnovil partnerství s Hondou, ale letos moc nepolepšil: "Myslím, že to bylo nemožné předpovědět, jak moc špatné to bude. Počáteční obtíže byly předvídatelné, ale pozorovat takovou sezónu celou bylo nepříjemným překvapením - obzvlášť když víme, jak Honda pracuje."

"Těšíme se na příští rok a doufáme, že dojde k důležitému pokroku. Uvidíme tedy, jestli se budou moci srovnávat se soupeři," dodává pro rádio RAI Briatore, jenž stále působí jako Alonsův manažer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy