Massovi se z F1 nechce, s Williamsem by rád pokračovat

Roky přibývají, ale Massovi se z F1 stále nechce | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa by moc rád prodloužil s Williamsem svůj kontrakt, jehož platnost vyprší na konci sezóny 2016.

Brazilec si po odchodu z Ferrari užívá závodění za třetí nejlepší tým letošní sezóny, před přelomovým ročníkem 2017 však bude čelit silné konkurenci. Uvědomuje si, že nemá žádné záruky na setrvání v Grove, dává ale najevo, že by pro něj šlo o skvělou volbu.

"Jsem spokojený s tímto úžasným týmem a odhaduji, že oni jsou spokojeni se mnou. Musíme si ale počkat na to, jaký bude příští rok, a pro jaký další krok se rozhodnu," uvádí Massa, který na svého mladšího týmového kolegu Valtteriho Bottase ztrácí před posledním závodem 19 bodů. Pomalejší je i v kvalifikacích - průměrně o 0,119 sekundy, startuje o 1,7 místa za Finem a nepříznivé je i celkové skóre: 8:9.

"Jestli zůstanu u Williamsu, což je fantastický tým, přejdu do jiného týmu nebo skončím? Nevím. Pokud neznáte všechny souvislosti, pak se těžko odpovídá. Ale určitě bych chtěl pokračovat," má Massa jasno.

Felipe Massa si závodění za "fantastický" Williams užívá | foto: Williams F1 Team

V roce 2017 má dojít k velké změně pravidel, o kterých mimochodem dnes jedná Strategická skupina F1. "Pokud jeden tým něco investuje nebo odvede lepší práci než ostatní, bude mnohem rychlejší a silnější. Může se ale také stát, že rošt bude kompaktnější. Velké změny je však určitě zapotřebí, i v motoru, aby to bylo pro všechny jednodušší," domnívá se brazilský závodník.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy