Williams obhájil třetí místo mezi týmy - stačí to bývalému mistrovskému týmu?

Williams získal druhý rok po sobě třetí místo mezi týmy | foto: Pirelli

Williams si pojistil třetí místo. Jenže také v roce 2015 výrazně zaostal za Ferrari - podle Claire Williamsové čeká tým během zimy pořádná dřina.

Williams může být vlastně se sezonou 2015 spokojený. Už před závěrečnou VC má stáj z Grove jistotu třetího místa, čímž zopakovala úspěch z loňské sezony. Ale úplně spokojený Williams také být nemůže - protože zatímco ve srovnání s loňskem předstihli Red Bull, tak je naopak předstihlo Ferrari, které si vybudovalo poměrně silnou pozici dvojky mezi týmy.

"Pocit je trošku jiný než vloni, ale i tak je to velkolepé. Pro tým je třetí místo skvělé, protože na jeho zisku tvrdě pracoval. Je to opravdu dobrý krok, že se nám podařilo zajistit si naší pozici. Teď se ale musíme začít dívat na příští rok," pochválila svůj tým Claire Williamsová, šéfka týmu.

Během sezony 2015 však Williams nezískal takové úspěchy, jako v roce 2014. Vloni britská stáj vybojovala 9 podiových umístění, letos jsou to závod před koncem jenom 4. To ale neznamená, že by Williams nějak oslabil, spíše Ferrari extrémně zrychlilo.

Jezdcům se letos nedá nic vyčíst | foto: Williams F1 Team

"Je před námi spousta práce, pokud chceme dosáhnout našich cílů. Pokud se chcete dostat dopředu, tak musíte změnit některé věci. Musíte se podívat na každou oblast týmu," pokračuje Williamsová. To znamená, že během zimy se tým bude snažit hledat jakoukoliv desetinku.

Vývoj nového auta běží podle plánů. Práce na voze 2015 už nějakou dobu stojí, celý tým se již soustředí na auto pro příští rok. O svých jezdcích nemají u Williamsu nejmenší pochyby: "Byli fantastičtí. Nemyslím si, že bychom mohli letos Valtterimu nebo Felipemu něco vyčíst. Už se těšíme na jejich výkony příští rok."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy