Honda: Na smlouvu s Red Bullem je příliš pozdě, nový motor odsouhlasen

Motor Hondy pro McLaren | foto: Honda Racing F1

Podle sportovního ředitele Hondy Jasuhisy Araje by nyní bylo již příliš pozdě na dohodu s Red Bullem o dodávkách motorů pro příští rok, pokud by mělo selhat obnovení spolupráce s jejich francouzským dodavatelem, s Renaultem. Koncept nové pohonné jednotky pro příští rok si již s McLarenem potvrdila.

S Red Bullem hledajícím konkurenceschopný motor poté, co v červenci vypověděl smlouvu s Renaultem, odmítli spolupracovat Ferrari i Mercedes. Spolupráci s Hondou, jejíž produkt označil Dietrich Mateschitz označil za ještě horší než Renault, zatrhl Ron Dennis. Nyní tedy rakouskému týmu nezbývá, než se dohodnout opět s francouzským výrobcem motorů.

Pokud by ale jeho jednání selhala, byla by Honda připravená mu pomoci? "Myslím, že už je příliš pozdě. I kdybychom teď dostali nabídku, je příliš pozdě. Vždy jsme se soustředili na McLaren - Hondu jako na tovární tým a na tom se nic nemění," odpovídá Araj.

Japonská automobilka se letos trápila, pohonné jednotce za zády McLarenu scházela spolehlivost i výkon. Její sportovní ředitel ale ví, ve kterých oblastech se Honda musí zlepšit.

Honda již nový koncept pohonné jednotky s McLarenem probrala, vzájemně si ho odsouhlasili | foto: McLaren

"Stále jsme daleko za špičkovými týmy či za středem pole, chceme však potvrdit velký pokrok, který jsme během roku udělali. Tým už ví, v čem spočívají silné a slabé stránky. Zlepšíme proto slabiny a ostatní týmy dostihneme. Možná pak budeme silnější a konkurenceschopnější. Koncept již sdílíme, diskutovali jsme o něm něm a potvrdili jej," dodává Araj.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy