Haas: Gutiérrezovy znalosti pro nás budou k nezaplacení

Haas F1 Team vkládá v Gutiérreze velké naděje | foto: Scuderia Ferrari

S ohledem na partnerství s Ferrari americký tým očekává, že mexický pilot s ohledem na své působení v roli testpilota poskytne novému zaměstnavateli neocenitelné informace.

Právě ono působení u Ferrari může Gutiérreze, který zatím v F1 absolvoval 38 Grand Prix, ale jen jednou dokázal dojet v bodované desítce, posunout výsledkově nahoru. A rovněž pomoci týmu zvládnout velice těžký debut. Manažer týmu Günther Steiner je přesvědčen, že přínos mexického pilota bude zásadní.

"Jeho znalosti nabyté u Ferrari nám hodně pomáhají. Všichni vědí, že jsme nováčci, takže si potřebujeme osvojit procedury a procesy od Ferrari a dokázat, že budeme dobrým týmem. Práce s někým, kdo strávil mnoho hodin v simulátoru Ferrari, je seznámen s fungováním jeho software - který pak bude využívat pro naše potřeby, protože půjde o velice podobné záležitosti - bude pro nás velmi užitečná," tvrdí Steiner.

Dosavadní Estebanovu kariéru zatím příliš nehodnotí, protože se domnívá, že jezdit u Sauberu byla dost obtížná zkušenost. "V F1 jezdil dva roky, poté strávil rok u Ferrari - možná se někomu zdálo, že je na formuli 1 příliš mladý. Pak jsme si řekli »Podívejme, je takový tichý, ale zná Ferrari a už v F1 jezdil«. Takže jsme se rozhodli pro něj. Upřímně, na výběr jsme měli víc možností, ale Esteban dokáže být rychlý, už se tak prezentoval v GP3. Jeho výkony u Sauberu je těžké posuzovat, jak tam byl rychlý. To opravdu nevím, ale určitě nebyl pomalý," hodnotí Steiner Mexičana.

"Formuli 1 zná, u Ferrari dozrál, má velké znalosti, takže se domnívám, že pro nás bude přínosem. U Ferrari se naučil komunikovat s inženýry, to u Sauberu nemohl, protože byl ještě příliš mladý a teprve začínal své působení v F1. Teď už má začátky za sebou, může se tedy směle vydat vlastní cestou a my na ní budeme s ním," dodává Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy