Juan Pablo Montoya v palbě otázek

Montoya, Juan Pablo | foto: BMW Motorsport

Tým McLaren Mercedes vyzpovídal svého nového kolumbijského jezdce.

Co bylo hlavním programem dosavadních testů?
Především jsme se soustředili na moji polohu ve voze, jeho nastavení a abych ho co nejvíce poznal. Navíc jsme pokračovali v testech pneumatik.

Jak se ve voze cítíte?
Velmi dobře. Je tam hodně věcí, které pracují skutečně dobře. V tuto chvíli jsem se snažil přizpůsobit můj jezdecký styl tak, abych využil výkonu vozu co nejlépe. Ne vše z mých posledních 4 let se nyní hodí.

Měl jste z něčeho obavy před samotným řízením MP4-19B?
Nejprve jsem měl obrázek volantu a plány se lišily od toho, na co jsem byl zvyklý dosud. Měl jsem tedy trochu starosti. Během dvou dnů v Barceloně jsem si však úplně zvykl a pak v Jerezu jsem o tom už vůbec nepřemýšlel.

Díváte se na spolupráci s Kimim optimisticky?
Ano, vycházím s Kimim dobře. Je jedním z mála pilotů, se kterými se mám o čem bavit. Máme něco společného a i některé koníčky. Vždy jsme se spolu pobavili během představení jezdců, obzvláště od doby, kdy jsme věděli, že budeme jezdit v jednom týmu.

Věříte si pro tento rok?
Bude to fajn, pokud budeme schopni vítězit a bojovat o titul, ale je ještě příliš brzy a musíme ještě na voze hodně zapracovat. Musíme nejprve poznat naši konkurenceschopnost a naučit se pracovat s lidmi z týmu, až potom mohu dělat závěry a předpovědi. Zatím je ale vše v pořádku.

Užíváte si radosti při řízení vozu?
Je to den ode dne lepší! Testovali jsme vůz s různým nastavením, abych si vyzkoušel své reakce. To mi myslím pomůže poznat, kdy mi vůz vyhovuje a kdy ne.

Jste zklamán z toho, že jste ještě netestovali s Kimim společně?
To pro mne není důležité. Myslím si, že jsem schopen se soustředit na ladění vozu i bez toho, abych se porovnával s týmovým kolegou. Očekávám, že by byl rychlejší, neboť auto zná podstatně lépe, když za tým startuje několik let. Raději se soustředím na nastavení vozu, než na časy na kolo a srovnávání.


Foto: BMW Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy