Šéf Toro Rosso hýří optimismem ohledně motorů, má k tomu důvod?

V případě nutnosti budeme pracovat 24 hodin, tlumočí odhodlání týmu Tost | foto: Scuderia Toro Rosso

Zatímco Red Bull nadále řeší problémy ohledně dodávky motorů, Franz Tost alespoň na první pohled má docela jiné, příjemnější starosti. Otázkou však zůstává, nakolik jeho avizovaný "relax" je oprávněný a jak dlouho vydrží.

Tým se sídlem ve Faenze má v podstatě dohodu s Ferrari v kapse, protože Tost souhlasí, že bude příští rok jezdit s letošní specifikací italského motoru. Nezapomíná ovšem na skutečnost, že o osudu obou týmů rozhoduje Dietrich Mateschitz. Ten jednoznačně avizoval, že pokud Red Bull z F1 (byť jen na rok) odejde, stáhne z ní i Toro Rosso. 

Pochopitelně by mohla za určitých okolností nastat situace, že by B-tým rudých býků mohl zůstat v F1 po překlenovací období, ale to se již ocitáme na poli spekulací. Tost je nejspíš přesvědčen, že Red Bull nakonec královnu motoristického sportu neopustí a proto Toro Rosso bude moci řešit sice závažné, ale příjemnější otázky.

"Jsem si jist, že se všechno v krátké době vyřeší. Koncentrujeme se na to, abychom všechno měli připraveno, a jakmile budeme mít k dispozici motor, abychom se pustili do přípravy vozu. Ale taková je formule 1, počítáme s tím," tvrdí Tost.

Pozdější příprava vozu bude pro Toro Rosso znamenat časovou tíseň, aby se podařilo všechno připravit do prvních testů, které se budou konat už v únoru. Tost prohlásil, že v takovém případě zaměstnanci počítají, že budou zavedeny celodenní směny. "Mělii jsme minulý týden pracovní schůzku a co se týče přípravy vozu, rozhodli jsme se zavést třísměnný provoz. Ale to předbíhám, já o termínu nerozhoduji, musíme se podřídit tomu, co bude rozhodnuto," dodává Tost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy