Nová Honda je jen o desetinu lepší. Takový je Alonsův názor

Závod v Americe hodnotí Alonso hodně vysoko | foto: Pirelli

Mohl to být obrovský úspěch, tedy s ohledem na letošní sezónu. Ještě sedm kol před cílem se Fernando Alonso pohyboval na páté příčce , na níž vystřídal Jensona Buttona. Nakonec opět skončil v poli poražených, když ho o bod útěchy obral v posledním kole Ricciardo.

Pokud by Španěl zopakoval nejlepší letošní umístění z Maďarska, došla by nová pohonná jednotka Honda zvláštního ocenění. Jenže to nevyšlo. "Pokud bychom dojeli pátí, byl by to nejlepší závod sezóny," řekl mimo jiné Fernando španělské zpravodajské agentuře EFE.

Ohledně nadšených výhledů do roku 2016 chladí dvojnásobný mistr světa optimistické vize. "Pořád se mluví o vyšším výkonu motoru, ale chci uvést tyhle řeči na pravou míru, zlepšení zlepšení se týká řádu desetiny vteřiny.

Fernando Alonso pochopitelně gratuloval k titulu Lewisi Hamiltonovi. "Lewis byl letos od začátku do konce dominantní, byl na zcela jiné úrovni. Loni se aspoň Rosberg snažil o nějaké vzrušení, ale letos by bylo nespravedlivé, kdyby měl titul někdo jiný. Uvidíme, příští rok se budeme snažit mu to pořádně znesnadnit," dodal Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy