Ecclestone: Dennis blokuje dohodu Hondy s Red Bullem

Dennis, Ron | foto: McLaren

Bernie Ecclestone v Austinu prozradil, že ředitel McLarenu Ron Dennis si nepřeje, aby Honda příští rok svými pohonnými jednotkami zásobovala Red Bull, který je před příští sezónou stále bez motoru.

Závodní ředitel Eric Boullier včera na tiskové konferenci nechtěl komentovat dotaz na právo veta, které má mít McLaren v případě dohody Hondy s ostatními týmy. Japonská automobilka by Red Bullu ráda pomohla, vedení britského týmu je ale proti.

"Upřímně se zdá, že Honda by jim ráda poskytla motor, ale pan Dennis si myslí, že by neměla. A to i přes dohodu Hondy s FIA a se mnou, že v prvním roce bude dodávat motory jednomu týmu, ve druhém dvěma a ve třetím třem," odhaluje Ecclestone.

"A oni se do toho nějak zapojili a zavázali se Ronovi, že bude mít právo veta na motory, a on Red Bull nechce. Nechce je. Podle mě věří, že by mohli být soupeři," pokračuje šéf F1 pro Motorsport.

Dennis je proti dohodě Hondy s Red Bullem, vnímá jej jako svého soupeře | foto: Honda Racing F1

Jak by mohl mít McLaren právo veta před smlouvu Hondy s FIA? "Abych byl k Ronovi férový, on o tom zřejmě nevěděl. Nikoho neobviňuji. To jsou fakta. V době, kdy přišli, FIA řekla, že když je pustí do F1, tak budou muset dodávat motory třem týmům. Oni uvedli, že jsou při vstupu do F1 naprostí nováčci a že neví, jestli to dokážou. Že budou první rok zásobovat jeden tým, a pak druhý a [třetí] v třetím roce."

Jak to podle něj dopadne? "Nevím... Ron rozhodně řekl ne. Pokud jde o něj, tak nevím, jestli jeho veto bude platit. Můžou jezdit s Hondou pouze proto, že Honda souhlasila. Oni samozřejmě nebudou souhlasit a s Ronem budou mít spor, protože Ron je bude žalovat."

Mohla by podle něj ale být Honda tím konkurenceschopným motorem, který si Red Bull přeje? "Momentálně...  ale nevíte, jaká bude Honda příští rok."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy