Alonso: Zrychlení o 2,5 sekundy během zimy je u McLarenu reálné

Fernando Alonso se připravuje na nedělní GP Belgie 2015 ve Spa-Francorchamps | foto: McLaren

Podle Fernanda Alonsa je reálné očekávat, že McLaren během zimy zrychlí o více než dvě sekundy a dostane se v příští sezóně mezi nejrychlejší týmy.

I když se letos se britský tým po spojení s Hondou hodně trápí se spolehlivostí i rychlostí, tak jeho španělský pilot věří, že se z toho dokáže poučit a během zimy učinit velký pokrok.

"Dvě a půl sekundy. Pokud se zlepšíme o dvě a půl sekundy, příští rok vyhrajeme," tvrdí Alonso. Je ale takový skok reálný? "Ano. Myslím, že jo. Je to reálné, ale musíme velmi tvrdě a s velkou disciplínou pracovat po celou zimu, všichni jednotně, protože v téhle nové Formuli 1 je balík vším."

"Vše spolu souvisí a dělá to pak perfektní auto. My na tom pracujeme. Pochopili jsme to a dáváme do toho to nejlepší z nás. Musíme stáhnout hodně velký náskok. Také potřebujeme dost zlepšit spolehlivost - nesmíme totiž zapomenout, že jsme letos použili už 11 motorů. Jde tedy o něco, co si příští rok nemůžeme dovolit.

A tak je třeba dát dohromady mnoho věcí, ale všechny kroky a akce, které tým v posledních měsících podnikl, jsou logické a dobré - a já jsem pozitivní," pokračuje Alonso, který v letošní frustrující sezóně nasbíral 11 bodů.

"Vítězství je dalším krokem. Vítězství znamená porazit Mercedes. To momentálně velké týmy, které mají víceméně vše, nemohou dokázat. Pro nás to proto bude obrovský úkol, my jsme ale přinejmenším připraveni na to, abychom se o to pokusili," tvrdí pilot McLarenu. Honda podle něj příští rok přijde se silnou pohonnou jednotkou.

Alonsova oslava 250. závodu v Soči | foto: Pirelli

"Pracují na tom. Nic neslibují, protože toho musíme dát hodně dohromady a vyhodnotit, ale myslím, že jsou velmi optimističtí, pokud jde o výsledky motoru pro příští rok. Myslím, že se naučili mnoho, mnoho věcí, které nečekali.

Kroky, které můžeme dosáhnout, jsou mnohem větší než u ostatních týmů, protože ty jsou víceméně v situaci, kterou už znaly a kterou perfektně znají. My s každým kolem poznáváme nové informace a bereme to před příštím ročníkem v potaz," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy