Ecclestone hrozí Red Bullu soudem, pokud opustí F1 - i kdyby nesehnal motor

Ecclestone hrozí Red Bullu soudem | foto: Red Bull Content Pool

Bernie Ecclestone vysílá Red Bullu "přátelskou" upomínku toho, že Formuli 1 nemůže jen tak jednoduše opustit. A neobstojí ani s argumentem, že mu nikdo nechce poskytnout motor.

Rakouský tým je pro příští rok stále bez motoru poté, co mu Mercedes a Ferrari odmítli poskytnout aktuální specifikaci. Proto mu zřejmě nezbude nic jiného, než po neuspokojivé sezóně pokračovat s Renaultem, s nímž se v létě po vzájemných neshodách dohodli na předčasném ukončení spolupráce.

Oba týmy Red Bullu se zavázali k účasti ve Formuli 1 až do roku 2020, za což od Ecclestonea dostaly finanční bonusy. Nyní ale jejich majitel Dietrich Mateschitz hrozí odchodem z F1, protože nemůže sehnat konkurenceschopný motor.

U Bernieho by mu to ale tak hladce neprošlo. "Red Bull by se mohl u soudu postavit a říct: 'Ano, máme závazek, to je pravda, ale nemáme motor.' Mým argumentem by bylo: 'Podepsali jste smlouvu, že budete soutěžit. Měli jste se při podpisu smlouvy ujistit, že máte motor. Od vašeho týmu se to předpokládalo,'" uvádí pro britský The Independent.

Odchod Red Bullu z F1 by Mateschitze vyšel draho | foto: Infiniti

Předčasný odchod z F1 by Mateschitze mohl kvůli porušení smlouvy vyjít na 12 miliard korun (500 milionů dolarů). Podle Ecclestonea je však budoucnost Red Bullu již vyřešena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy