Williams: Dřívější začátek sezóny 2016 vyjde týmy hodně draho

Williams při testech v Barceloně | foto: Williams F1 Team

Formule 1 budou muset připravit své vozy dříve, než původně očekávaly, což bude mít podle šéfa výkonnosti Williamsu, Roba Smedleyho, velký dopad na jejich finance.

FIA zveřejnila upravený kalendář, podle kterého odstartuje sezóna Velkou cenou Austrálie již 20. března 2016. Kvůli tomu začne první předsezónní test v Barceloně o osm dní dříve, než týmy původně očekávaly - 22. února 2016.

"Má to vliv, o tom není pochyb. Už jsme ale přeorganizovali všechny plány. Sedli jsme si a podívali se na provozní plán, který nás z tohoto okamžiku dostane k prvnímu dni prvního testu.  Plán je hotov, probíhá. Museli jsme ho přepracovat. Bude to pro nás jen všechno dražší," popisuje Smedley.

"Nebude rozdíl v tom, kdy všichni představí nové auta, v jakém stavu bude jezdit nebo jak bude jezdit v prvním testu nebo v Austrálii - tyto plány se nezmění," pokračuje šéf výkonnosti Williamsu. Bude to ale vyžadovat více zdrojů.

Změna začátku příští sezóny bude mít podle Williamsu na finance týmů velký dopad | foto: Williams F1 Team

"Zkrátka to bude pro nás a pro všechny týmy nákladnější, protože musíte překopat své výrobní plány, jelikož nechce měnit své konstrukční plány. Něco z toho vyřešíte poddodavatelsky, obzvlášť u kompozitů a karosérie.

"Možná budeme mít v prvním testu trochu méně dílů, než bychom byli rádi, ale to je něco s čím musíme žít. Díly nemůžete vykouzlit ze vzduchu. K prvním testovacím dnům zřejmě dorazíme s menším než provozním množstvím. Změna má ohromné následky," shrnuje Smedley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy