Hamilton se přestěhoval. Kde se ale cítí doma?

Lewis Hamilton na pódiu v Soči | foto: Pirelli

Lewise Hamiltona, který (jak všichni víme) pochází z Velké Británie, to už nebavilo u Curyšského jezera, a tak se přestěhoval do Monaka. Jeho opravdový domov je ale poněkud překvapivě v Coloradu v USA.

Lewis Hamilton si zvykl žít způsobem, že jeden večer je v New Yorku, druhý den ráno v Londýně a o několik hodin později zase někde jinde. V letadlech tráví opravdu hodně času. Na jeho sportovních výkonech to ale nezanechává žádnou stopu. Naopak, Lewis Hamilton se cítí výtečně. "Nemám rád rutinu, mám rád změny a spontánnost," napsal ve svém sloupku pro BBC.

Sám se popisuje jako náruživý letec, tedy samozřejmě v roli pasažéra. "Proto tolik cestuji. Hodně rád jsem v nových hotelech a potkávám rozdílné lidi." Středobodem jeho cest, dá-li se to tak vůbec nazývat, bývalo nějakou dobu Curyšské jezero, avšak před nějakou dobou se odstěhoval do Monaka, kde obývá luxusní apartmán. Ve Švýcarsku se Hamilton cítil osamělý. "Ta země je podle mě pěkná a skvělá, ale byl jsem tam totálně sám a neměl jsem kolem sebe žádné kamarády," řekl pro Blick. 

Stěhování jej tedy potěšilo. "V Monaku mám teď všechno, co jsem ve Švýcarsku postrádal." Jeho starý dobrý kamarád a současný týmový kolega, Nico Rosberg, bydlí v Monaku ve stejném domě. "Nakonci sezony ale přijde bod, ve kterém si řeknu: 'Teď jsem byl dostatečně spontánní!'"

Lewis Hamilton rád překvapuje, naposledy svým novým přelivem | foto: Pirelli

Opravdu doma se Hamilton necítí ale ani na Cote d'Azur, ale v Rocky Mountains. O své vile v Coloradu a o zimách, které tam rád tráví, mluví Hamilton rád. Ve vile přitom není pouhým nájemcem, rovnou si ji koupil. "Můj apartmán v Monaku je super, ale to místo v horách je mým opravdovým domovem. Je to jediný dům, který mi skutečně patří a který jsem si pro sebe postavil. 

Tam by měly vyrůstat moje děti. I když tam jsem jen v zimě, je to moje nejoblíbenější místo na zemi." Po konci kariéry se tedy Hamilton zřejmě přestěhuje nadobro do USA, nebo ne? Sám si prý nedokáže představit, že by za 10 let ještě jezdil v F1. "Ne, to je nemyslitelné. Za deset let budu sedět někde na mé lodi s cigaretou a mnoha ženami."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy