Grosjean o své hrozivé havárii v Rusku: "Pustil jsem volant, zavřel oči a čekal"

Romain Grosjean prožil v Rusku ošklivou nehodu, naštěstí je zcela v pořádku | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean popisuje okamžiky, které prožíval při své hrozivé nehodě během Velké ceny Ruska.

Francouzský pilot přišel o přítlak při následování McLarenu Jensona Buttona v táhlé třetí zatáčce okruhu v Soči. Přetáčivou záď se snažil korigovat se stále sešlápnutým plynem, to se mu ale nepodařilo a tvrdě narazil do Tecpro bariéry na vnějším okraji dráhy.

"Když jsem viděl, že k tomu dojde, věděl jsem, že půjde o dobrou ránu. Pustil jsem volant, zaťal svaly, zavřel oči a čekal, až bude po všem. Víte, že ty dvě, tři či čtyři desetiny sekundy před nárazem do zdi, vám budou připadat jako 10 sekund, a že to bude bolet. Byl jsem rád, že jsem v pořádku, když jsem otevřel oči. Zítra bych sice maratón uběhnout nedokázal, ale nic mi není," popisuje Grosjean.

"Jsem velmi vděčný za to, že přilba, zařízení HANS, Tecpro bariéry a nárazové struktury auta jsou tak dobré. Jsem moc rád za to, že technologie v F1 jsou tak vyspělé, že i po velkém tak velkém otřesu sem můžu přijít a hovořit o něm. Zítra ráno to bude trochu bolet, ale s bezpečností ve Formuli 1 můžu být spokojený. Díky Bohu za to, že jsme učinili tak velký pokrok s technologií," pochvaluje si francouzský pilot, který bude příští rok závodit za americkou stáj Haas nově vstupující do F1.

Romain Grosjean v Soči | foto: Lotus F1 Team

Co přesně bylo příčinou nehody, ta bude Lotus vyšetřovat: "Ujela nám záď ve velmi rychlé zatáčce. Potřebujeme se podívat na to, zda šlo o mou chybu nebo zda něco nefungovalo tak, jak mělo. Prošetříme to, protože to bylo trochu divné. Celý víkend šlo o jednoduchou zatáčku a najednou se stala obtížnou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy