Junior McLarenu Vandoorne vyhrál titul v GP2

Stoffel Vandoorne se důrazně přihlásil o místo v F1 | foto: McLaren

Belgičan Stoffel Vandoorne vyhrál v Rusku titul v GP2. Do konce šampionátu zbývají přitom ještě čtyři závody. Mladík, který je chráněncem McLarenu, si tak výrazně řekl o postup do F1. Jenže, sežene místo?

Belgičan dominoval šampionátu GP2 roku 2015, když během roku nikdy nebyl sesazen z čela hodnocení jezdců. Základ svému titulu položil hned zkraje sezony, když během prvních osmi závodů skončil pouze jednou mimo dvě první místa. To bylo při závodě s obráceným pořadím v Monte Carlu, kde jezdec týmu ART poznal, že předjíždění na této městské trati je tařka nemožné.

Před nedělním závodem v Soči Vandoorne věděl, že pokud závod dokončí před Alexanderem Rossim, tak bude šampionem. V závodě předvedl vyzrálou jízdu bez chyb a zbytečného rizika. 

S F1 už zkušenosti Stoffel má, když v průběhu letošní sezony testoval s McLarenem na testech v Rakousku. V McLarenu jsou ale pro rok 2016 potvrzení Jenson Button a Fernando Alonso, takže v tomto týmu Belgičana určitě neuvidíme. Vandoorne se dostal tedy do podobné situace jako další mladík McLarenu, Kevin Magnussen.

Stoffel Vandoorne za volantem letošního McLarenu | foto: McLaren

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy