Rosberg: Ještě mě nesmíte odepisovat

Polepší si Rosberg oproti Japonsku o jeden stupínek? | foto: Daimler AG

Náskok 48 bodů před zbývajícími pěti závody moc naději německému pilotovi nedává. Nico Rosberg je však přesvědčen, že šance na zisk titulu je pořád ještě reálnou a právě ve zbytku sezóny může na týmového kolegu zaútočit.

Rosberg se posiluje hlavně po mentální stránce, protože dle svých vyjádření na trati už toho moc zlepšit nejde. Tak tomu bylo například v Japonsku, kde dokázal postoupit ze čtvrtého místa po startu na druhé v cíli.

"Jakmile jsem se vrátil z Japonska, byl jsem schopen se plně soustředit na pozitiva z tohoto závodního víkendu. Pole-position, zdolání Bottase, úspěšný undercut a poté posun před Vettela při zastávce v boxech," hodnotí Nico svůj výkon. "Šampionát rozhodně nevzdávám a o pozice se hodlám férově poprat. Ještě je před námi pět závodů a i když je Lewisův náskok poměrně velký, pro mě ještě pořád není nic rozhodnuto."

Loni Rosberg za dohledu Putina získal v Rusku pohár za stříbrný stupínek... | foto: Daimler AG

Rosbergovou motivací je vědomí, že kvality jeho vozu mu umožňují vyhrát všech pět zbývajících Grand Prix. "Způsob, jakým se tým letos prezentuje - od továrny až po depo - je prostě neuvěřitelný, takže mu to ve svém voze nějak musím oplatit."

Nico vzhlíží k ruské Grand Prix jako k prvnímu závodu, ve kterém může začít naplňovat svou misi. "Loni jsem si našeho »výletu« do Ruska opravdu užil, byl to pro celý tým úžasný víkend. Vždy si vzpomenu na perfektní práci všech mechaniků, takže se sem vracím s cílem na ni navázat, dobře ji využít a přivézt odtud co nejlepší výsledek."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy