Red Bull oficiálně jmenoval nového náhradního pilota

Gasly se v hierarchii Red Bullu posunul o kousek výš | foto: Scuderia Toro Rosso

S mladíky se nám roztrhl pytel, jestliže se nedávno tvrdilo, že formule 1 není mateřská školka, nejspíš po úspěchu Maxe Verstappena přijdou do módy ani ne dvacetiletí mladíci, aby týmy včas podchytily talentovanou čerstvou krev v F1.

To je případ devatenáctiletého Pierra Gaslyho, v současné době sedmého pilota průběžného pořadí seriálu GP2, kde hájí barvy francouzského týmu DAMS společně s testpilotem Williamsu Alexem Lynnem. Francouzský rodák bude působit v Red Bullu jako oficiální rezervní pilot do konce sezóny 2015.

Gasly už v roce 2013 vyhrál Eurocup Formule Renault 2.0, rok poté postoupil do série Formule Renault 3.5. Formule 1 pro něj rozhodně není cizí, vyzkoušel si ji už v letošních testech po Grand Prix Španělska, kde vystřídal jak Red Bull, tak Toro Rosso. V další testovací sekvenci se v červnu na Red Bull Ringu posadil do vozu RB11-Renault. Byl i přítomen v depu Grand Prix Singapuru a Japonska. 

V sérii GP2 se Gasly třikrát postavil na stupně vítězů a v posledním závodě na Monze dokonce zajel pole-position. Ve své nové funkci nahradí u rakouské stáje Sébastiena Buemiho a Antónia Félixe da Costu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy