Alonso odmítá komentáře Briatoreho: Jsem šťastný tam, kde jsem

Fernando Alonso, GP Japonska (Suzuka) | foto: McLaren

Fernando Alonso v sobotu odmítl komentáře svého bývalého šéfa, Flavia Briatoreho, který řekl, že pokud od McLarenu nedostane vítězný vůz, mohl by svoji smlouvu s týmem ukončit.

Přátelství mezi Alonsem a Briatorem trvá už hezkou řádku let - na vrcholu byla tato dvojice v letech 2005 a 2006, když u Renaultu vyhráli šampionát. V rozhovoru pro španělské noviny 'El Mundo' Briatore řekl, že to byl právě on, kdo Španělovi doporučil odchod do McLarenu.

Také však řekl, že pokud Alonso "nedostane v F1 vítězný vůz, najde si ho jinde." Právě s ohledem na tento komentář se novináři na Suzuce zeptali přímo Španěla, jak odhodlaný do další spolupráce s McLarenem je: "Hodně. Mohu Vám říci, že nikam jinam nepůjdu."

"Věřím tomuto projektu. McLaren i Honda na to mají, je jen otázka času, než začnou vyhrávat. Bohůžel teď zažíváme težké časy. Začínali jsme opravdu ze dna. Zlepšujeme se tak rychle, jak to jen jde. Snad tento těžký čas bude brzy pryč."

Fernando na Suzuce v McLarenu | foto: Pirelli

Alonso potvrdil, že stále udržuje přátelský vstah s Italem Briatorem. "Jsem šťastný tam, kde jsem. Těší mě zlepšení, které jsme učinili, je před námi výzva. Filozofie a disciplína týmu i dodavatele pohonných jednotek, kterou jsem po svém přichodu zaznamenal, je skvělá. Je to jeden z nejlepších týmů a jeden z nejlepších výrobců motorů, se kterými jsem kdy pracoval."

"Užívám si tento projekt - užívám si, jak věci vylepšujeme. Ale zároveň není tajemstvím, že jsme zde pro to, abychom vyhrávali a bojovali o šampionáty. Zvláště po posledních letech, kdy jsem byl pořád druhý nebo třetí. Se svými pěti lety u Ferrari nejsem plně spokojen. I když nevyhráváme, pořád si mohu užívat ten proces a práci s klukama.

Je ale jasné, že člověk není nejšťastnější, když zajede až 14. čas poté, co zajel asi svoje nejlepší kolo na Suzuce, jaké zde kdy předvedl." Eric Boullier mezitím stále odpovídá na dotazy ohledně budoucnosti Buttona u týmu: "Pozice týmu je docela jasná - jsme spokojeni s oběma jezdci. Vždy jsme říkali, že si chceme Jensona ponechat i pro příští rok. A situace kolem Fernanda je jasná, zůstává s námi i pro příští rok."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy