Surer má na Buttonovu situaci svůj názor

Button strávil v F1 rozhodně lepší sezóny než tu letošní | foto: McLaren

Švýcarský pilot, jenž v letech 1979 - 1986 absolvoval 81 Grand Prix na pěti značkách, překal v F1 dvě těžké havárie, aby nakonec jeho kariéru ukončila nehoda při rallye. V současné době pracuje jako odborník přes F1 pro německou televizi.

Jenson Button už den pro Grand Prix Singapuru naznačil, že hodlá vzít situaci do svých rukou. Podle britského tisku se za tímto prohlášením skrývá nejen rozladění nad výkonností McLarenu, ale také nechuť ohledně dohadů týkajících se výše mzdy, která měla být v roce 2016 nižší. Může to vést i k jeho definitivnímu odchodu z F1, který ostatně velká část fanoušků i odborníků tak nějak předpokládá.

Surer se k Buttonově situaci vyjadřuje přímočaře: "Být jím, tak už bych hodil ručník do ringu. Po tolika dobrých sezónách musí pro něj být velice ponižující se pohybovat s McLarenem tak vzadu. A mnoho lidí také bolí, když ho v této pozici vidí."

Švýcar rovněž připouští, že Alonso má v týmu poněkud jinou pozici, je pro tým určitě perspektivnější. "Fernandův přístup chápu," pokračuje Surer ve svém vyjádření pro Speed Week. "Alonso může dostat desítky milionů, ale u Jensona pochopím, když odejde."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy