Samurajovi Alonsovi se s McLarenem jezdí dobře. Ale tuší, jak na tom budou v Suzuce

Fernando Alonso | foto: McLaren

Fernando Alonso se netají svou láskou k Japonsku, k jeho kultuře a k odkazu samurajů. Do Suzuky se těší, jde o jeho oblíbenou trať, navíc má na ní dobré vzpomínky. Balíku McLarenu ale její vlastnosti moc sedět nebudou.

"Před Suzukou jsem plný očekávání. Jde o opravdu náročný okruh a obrovský test pro piloty, protože velká část je skutečně úzká a hrbolatá, proto musíte být v každé zatáčce absolutně odhodláni. Má téměř opačné vlastnosti než Singapur, pokud jde o nastavení, proto představuje velmi odlišnou výzvu, které budeme čelit tento víkend," uvádí Alonso.

"Podobně jako Jenson mám k Japonsku silný vztah. Miluji tuto krajinu a vždy mě fascinovala její kultura. Také jsem v ní rád závodil a vyhrál jsem jak v Suzuce, tak i ve Fuji, mám na ní tedy zvláštní vzpomínky. Fanoušci jsou jedineční a okruh si rozhodně zaslouží svůj legendární status - jde o jeden z nejvíce vzrušujících v kalendáři," pokračuje pilot McLarenu, který minulý víkend závod nedokončil kvůli poruše převodovky.

Fernando Alonso skvělý výsledek v Suzuce nečeká | foto: McLaren

"Singapur je teď za námi, ale Suzuka bude určitě výzvou. Naše auto je dobře vyvážené a dobře se s ním jezdí, ale na okruhu s tak vysokou průměrnou rychlostí to bude těžké naše soupeře porazit. Do Suzuky si s sebou vezmeme ducha samurajů a jako obvykle se nevzdáme," dodává odhodlaně Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy