Rossiho premiéru nepokazily ani technické problémy

Rossi má za sebou vcelku úspěšný debut | foto: Manor Racing

Po nepříliš dobrém vstupu do prvního volného tréninku se čekalo, jak se americký nováček vypořádá se samotným závodem. Nakonec ho zvládl i přes určité problémy se ctí a ještě porazil svého zkušenějšího týmového kolegu.

Alexander Rossi opět dostal na startovní rošt americkou vlaječku, poprvé od Grand Prix Evropy 2007, kdy naposledy usedl do Toro Rosso jeho krajan Scott Speed. Třiadvacetiletý Kaliforňan se kvalifikoval na poslední místo se zhruba půlvteřinovým odstupem na Stevense, ale v závodě mu to oplatil, když ho porazil o těsných 0,3 vteřiny na cílové čáře.

Rossi se už v páté zatáčce dostal před Willa, který na tomto místě probrzil a ztratil svou pozici. "Byl to dobrý výsledek pro tým. Chtěl jsem hlavně dojet s vozem do cíle, umístění hodnotím jako slušné, takže všichni můžeme být docela spokojení. Debutoval jsem na nejtěžší trati a zvládl to relativně bez úhony. Těší mě, že jsem se ve spolupráci s týmem dokázal odrazit od pátečních těžkostí."

Nováček si dokonce poradil s týmovým kolegou, byť jen velmi těsně. | foto: Pirelli

Přibližně v polovině závodu u Rossiho vozu přestala fungovat radiová komunikace. "To mi závod podstatně ztížilo, ale naštěstí mi tým většinu informací poskytl signalizační tabulí, všechny problémy se dařilo řešit a nakonec jsme to celkem úspěšně zvládli," popisuje situaci Rossi. 

K poruše došlo během druhého výjezdu safety caru, Alexander jedoucí o kolo zpět se nevrátil předjetím vozů v čele do aktuálního kola. Zůstal tak mezi Danielem Ricciardem a Kimi Räikkönenem a po restartu jej museli piloti předjíždět. Naštěstí nedošlo k žádnému incidentu.

"Neměl jsem tušení, co se děje. Ostatní zřejmě ano, takže si to budu muset probrat a pochopit, jak přesně zní ono nařízení, protože jsem se domníval, že se na SC rozsvítí zelené světlo. Ale nakonec se mi povedlo všechny za sebou pustit dopředu, takže do dopadlo dobře," hodnotí svůj výkon Rossi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy